Direktlänk till inlägg 23 januari 2013
12 st
INGREDIENSER:
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
190 g mörk choklad (70 procent kakao), hackad
125 g smör, tärnat och rumsvarmt
2 3/4 dl strösocker eller farinsocker
2 ägg
120 g nötter, hackade
KOLASÅS
75 g smör
1 dl farinsocker
1 dl vispgrädde
TOPPING
Vaniljglass
12 körsbär
12 kexrullar
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 175°C. Sikta ihop mjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet i en skål. Smält chokladen och smöret i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten (skålen ska inte nudda vattnet). Rör om tills chokladen är smält och blandningen är slät och blank. Ta bort skålen från värmen och vispa ner strösocker eller farinsocker med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och vispa som hastigast tills allt är nätt och jämnt blandat. Tillsätt de siktade torra ingredienserna och vispa på låg hastighet tills allt är nätt och jämnt blandat. Rör ner de hackade nötterna. Fördela smeten jämnt mellan muffinsformarna och grädda kakorna i 25-30 minuter eller tills de har rest sig ordentligt och inte längre är kladdiga i mitten (känn efter med en provsticka). Sätt kakorna på galler och låt dem svalna helt innan du dekorerar dem.
KOLASÅS
Smällt smöret och farinsockret i en liten kastrull över låg värme. När allt har smält och blandningen är slät tillsätter du grädde lite i taget. Låt kolasåsen svalna något innan du använder den.
TOPPING
Ta ut glassen ur frysen 15 minuter innan du ska dekorera kakorna. Skeda upp den mjuka glassen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa den över kakorna. Toppa varje cupcake med ett körsbär och en kexrulle och ringla över kolasåsen. Servera och ät kakorna genast innan glassen smälter.
Muffins: 260 gram vetemjöl 125 gram kakao 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 2 tsk vaniljsocker 170 gram osaltat smör 400 gram ljust muscovadosocker 4 ägg 1 1/2 cup (3,55 dl) filmjölk (använde vaniljyoghurt istället) 24 o...
DU BEHÖVER: 200 g rumstempererat smör, plus extra till plåtarna. 3 dl rårörsocker 1ägg 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 3 1/2 dl fiberhavregryn 1 msk all bran plus eller liknande flingor 1 msk vetegroddar 115 g bland...
12 st INGREDIENSER: 125 g smör 100 g mörk choklad, finhackad 300gkörsbärssylt 1 3/4 dl strösocker 1 nypa salt 2 ägg, lätt uppvispade 2 1/2 dl extra fint mjöl (innehåller bakpulver) Chokladspån, att dekorera med 12 färska körsbär, allt d...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|