Direktlänk till inlägg 19 februari 2013
DU BEHÖVER:
200 g rumstempererat smör, plus extra till plåtarna.
3 dl rårörsocker
1ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 1/2 dl fiberhavregryn
1 msk all bran plus eller liknande flingor
1 msk vetegroddar
115 g blandade nötter, rostade och grovhackade
200 g chokladspån
115 g blandade russin och sultanrussin
175 g mörk blockchoklad, grovhackad
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 180°C. Smöra två plåtar. Vispa smör, socker och ägg vitt och poröst i en stor bunke. Rör ihop mjöl, bakpulver och bikarbonat och sikta ner i smeten. Tillsätt havregryn, branflingor och vetegroddar och blanda smeten noga. Rör i nötter, choklad och russin. Lägg 24 rågade matskedar av blandningen på plåtar. Grädda i 12 minuter eller tills kakorna är gyllene. Låt kallna på galler. Lägg under tiden den hackade chokladen i en eldfast skål och smält chokladen i vattenbad över sjudande vatten. Rör den smälta chokladen jämn och låt den sedan valna något. Ringla med en sked ut chokladen i vågor över kakorna, eller spritsa ut sicksackmönster men en smal sprits.
Muffins: 260 gram vetemjöl 125 gram kakao 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 2 tsk vaniljsocker 170 gram osaltat smör 400 gram ljust muscovadosocker 4 ägg 1 1/2 cup (3,55 dl) filmjölk (använde vaniljyoghurt istället) 24 o...
12 st INGREDIENSER: 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 nypa salt 190 g mörk choklad (70 procent kakao), hackad 125 g smör, tärnat och rumsvarmt 2 3/4 dl strösocker eller farinsocker 2 ägg 120 g nötter, hackade KOL...
12 st INGREDIENSER: 125 g smör 100 g mörk choklad, finhackad 300gkörsbärssylt 1 3/4 dl strösocker 1 nypa salt 2 ägg, lätt uppvispade 2 1/2 dl extra fint mjöl (innehåller bakpulver) Chokladspån, att dekorera med 12 färska körsbär, allt d...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|